Furutech Destat 3 Expand

Furutech Destat 3

Furutech

Ny

“... It really worked as promised removing static cling”

-- Michael Fremer Stereophile Oct 2007

“...The Furutech deStat turned out to be a piece of tremendous value and it'll take permanent residence next to my turntable”

-- John Potis 6moons Oct 2007

“...I can’t imagine living without it now that I’ve heard the improvement it can bring.”

-- John Crossett Soundstage September 2007

Mer detaljer

5 500 kr

inkl.

Furutech Destat III

Furutech Destat III blåser effektivt bort statisk elektricitet
CD-skivor kan vara laddade med upp till 1500V och LP skivor med upp till 20 000V statisk elektricitet beroende på att man bara tagit ur skivan ur sin ask eller rengjort den med en rengöringsduk.

Bland highendaudio- och hemmabioanvändare har det länge varit känt att man förbättrar både bild- och ljudkvaliteten om statisk elektricitet tas bort från skivorna.

Med Furutech Destat III genomför du denna behandling på endast 15 sekunder. Inte bara statisk elektricitet tas bort med Destat III utan även lösa dammpartiklar blåses bort med hjälp av ett balanserat jonflöde och den inbyggda fläkten. Blås gärna ner i CD-spelaren också då och då, ljudet blir renare.

En statiskt elektiskt laddad skiva (LP eller CD) låter generellt mindre transparent med tunnare röster och en bas som inte når sin fulla potential.

Tro det eller ej men även högtalarkoner och elektronik mår väl av en behandling! Man kan gärna blåsa någon gång per vecka på högtalarkonerna. Ljudet blir klarare och renare med en blåsning av Destat III. Även SK-III borsten gör detta jobb förnämligt men det är inte alltid en borste kommer åt lika bra som en joniserad luftström.

Även kablar av olka slag verkar må bra av en "blåsning". Blås utefter hela kabelns längd och du får för ljudande förbättring. Tyvärr är detta givetvis inte permanent - du får göra om det lite då och då men det går snabbt och enkelt.

Den tredje genarationen Destat från Furutech är enkel att använda. Den har ett handtag så att men lätt kan hålla den över det man vill behandla. För att starta behandlingen så trycker man bara på start, vilket sätter igång en 15 sekunder lång behandling vilket i de flesta fall är tillräckligt för en LP eller CD, men i annat fall så är det bara att köra en andra cykel.

Furutech Destat III drivs av 4 st AA-batterier.

Välkommen in på en kaffe

Hificonsult är en av landets största butiker för bättre hifi-utrustning

Jag förstår

Vi använder cookies för inloggning och kundkorg