NCF-Booster Expand

NCF-Booster

Furutech

Ny

Ett stöd till nätkontakter - och ett material i som neutraliserar statisk elektricitet och dämpar vibrationer på elektrisk väg.

Inköpt efter provlyssning, det här funkar!

Mer detaljer

4 500 kr

inkl.

Användning
NCF Booster har flera användningsområden. Dels kan den användas för att ge stöd till kontakter när de sitter i vägguttag eller i apparater, men den gör sig även mycket bra som kabellyftare för att minimera kablarnas kontakt med golvet. Se exempel HÄR

Vad gör NCF Booster för mina kontakter?
Det uppenbara är att man hjälper kontakten i väggen eller apparaten att hålla fast kabelns kontakt och därmed eliminerar de spänningar som uppkommer när en tung kabel hänger i kontakten, men detta är långt ifrån allt.

Hemligheten ligger i NCF-inläggen som är infällda i både stödet och vikten. NCF materialet dämpar kontakten från utsidan samtidigt som det eliminerar statiska laddningar.

Vad är NCF?
NCF-teknologin är en vidreutvecking av Furutechs Piezo Ceramics koncept som först användes i FI-50 serien. Genom att tillföra keramiska partiklar i nanostorlek och kolpulver till plasten som utgör kontaktens kropp så uppnådde man fantastiska egenskaper. När de keramiska partiklarna utsätts för mekaniskt tryck så omvandlas kraften till en elektrisk laddning. Det elektriskt ledande kolet leder bort laddningen och energin omvandlas till värme. Rörelseenergin i vibrationer och akustisk återkoppling fångas upp av kontakten och omvandlas till värme.

Nano Crystal² Formula är ett kristallint material som har två "aktiva" egenskaper. Dels så genererar det negativa joner som elimenerar statiska laddningar och dels så konverterar det vämeenergi till långt infrarött ljus. Genom att tillföra detta till Piezo Ceramics så skapade man ett dämpande material som tog det hela ett steg till. Energin i ljud och vibrationer omvandlas i kontakten via elektriska laddningar och värme till långt infrarött ljus. Dessa egenskaper gör NCF till ett idialiskt material för elektrisk och mekanisk dämpning.

Påverkas ljudet?
Det är alltid svårt att beskriva hur ljudet påverkas, alla upplever skillnader olika och olika anläggningar beter sig på olika sätt.

Vi upplever att NCF Booster gör stor skillnad på ljudet. Framför allt blir ljudbilden lugnare och distorsionen minskar markant vilket hjälper till att lyfta fram detaljer.

Måste jag ha NCF-kontakter
NCF Booster är inte bara ett komplement till Furutechs NCF-kontakter utan fungerar lika bra med andra kablar och kontakter.

Priser 
Den internationella lanseringen av NCF Booster blev försenad med flera månader eftersom den Japanska marknadens respons var oväntat stor. När vi till slut fick tillgång till NCF Booster så hade den redan vunnit stora priser i Japan, såsom Pure Audio Division Gold Award vid VGP awards 2018 och Audio Accessory Grand Prix award.

Uppbyggnad 
NCF Booster är en helt passiv komponent som är uppbygd av flera material med olika egenskaper som samverkar för att ge maximal effekt.

Fot
Stabilitet är ett av nyckelorden för en stabil strömförbrukning. Foten har en form som ger en stor stödyta samtidigt som den är låg och öppen så att man kan få in den under apparater. Basen i foten är en stålplatta som täcks med utvald ABS. Undersidan består av mjuk silikon.

Stänger
I foten skruvas två stänger fast. Om man behöver komma upp på högre höjd så följer det med två förlängningar och fler förlängningar kan köpas till som tillbehör. Stängerna består av förnicklad mässing.

Stöd
Det justerbara stödet glider på stängerna och låses i det läge där kontakten får maximalt stöd. De två kraftiga låsskruvarna är lätta att justera och håller säkert fast stödet på rätt höjd. Stödets hölje består av utvald ABS medan insidan är tillverkad av NCF-nylon.

Toppvikt
En toppvikt som glider på stängerna vilar på kontaktens ovansida. Vikten består av rostfritt stål som belagts med en svart, dämpad yta. I viktens insida har man fällt in ett element med NCF-nylon.

Välkommen in på en kaffe

Hificonsult är en av landets största butiker för bättre hifi-utrustning

Jag förstår

Vi använder cookies för inloggning och kundkorg