Furutech FT-212 (R) Expand

Furutech FT-212 (R)

Furutech

Ny

1 970 kr

inkl.

Minutiöst kvalitetstänkande är en stor del av att lyckas med produktutveckling. Furutech sätter fokus på varje komponent i överföring av ström och signal. Detta gör man genom att använda sig av optimala lösningar för välkända problem som kontaktresistans, skärmning av EMI och RFI och jordning. Man använder de bästa tillgängliga materialen och tillverkningsprocesserna. Furutech kallar detta för ”Furutech Pure Transmission Philosophy”.

Kontaktkroppen i FT-212 är tillverkad av lågresonant POM. Ledaren skruvas fast mot direkt mot den expanderande centrumpinnen i rodiumpläterad (α) koppar som går hela vägen in till infästningen. Förlängningen av centrumpinnen har en speciell utformning för att greppa kabelns ledare optimalt.

Höljet består av glasfiberarmerad nylon som dämpats med Furutechs keraminska Piezo material.

Kontakten är låsbar genom att den hylsan skruvas åt och därmed pressar fram ett stift i den tredelade centrumpinnen som då expanderar. Detta gör att FT-212 sitter säkert på plats utan att riskera att falla ur. Runt centumpinnen sitter det även en isolerande stödring som ger kontakten extra stöd och förhindrar att centrumpinnen viker sig, även när den används tillsammans med tunga kablar.

Kontakttyp Banankontakt
Basmetall Ren koppar
Ytmetall Rodium
Förpackning 4 st
Anslutning Skruv
Max kabelarea 13,5 mm²
Max kabeldiameter Ledare - 4,2 mm 
Isolering - 7,8 mm
Diameter 16 mm
Längd 56 mm

Välkommen in på en kaffe

Hificonsult är en av landets största butiker för bättre hifi-utrustning

Jag förstår

Vi använder cookies för inloggning och kundkorg