Furutech FI-48 (R) Expand

Furutech FI-48 (R)

Furutech

Ny

2 600 kr

inkl.

I FI-48 serien har man skapat en prisvärd serie av nätkontakter med mycket teknik från FI-50 serien.

Kontaktens kropp är uppbyggd av glasfiberarmerad nylon tillsammans med keramiska partiklar och pulveriserat kol i nanostorlek. Resultatet är en mycket väldämpad, mekaniskt och elektriskt icke resonant, kontaktkropp.

Höljet är tillverkat av omagnetiskt rostfritt stål som har polerats. Insidan är dämpad och isolerad med acetal copolymer. Detta ger en väldämpad kontakt och det förbättrar den tonala balansen och utvidgar frekvensgången. Rostfritt stål har visat sig vara ett mycket bra materialval för höljen till kontakter.

Dragavlastningen i höljets bakstycke består av en stor metallbåge som greppar stora kablar. Med kontakten medföljer ett mellanlägg i metall och två i polycarbonat, vilka gör att man får säkert grepp om små som stora kablar. Detta minskar mekanisk och elektriskt inducerad distorsion.

Furutech Floating Field Damper System ser till att alla icke spänningsförande metalldelar och skruvar är jordade och hindrar därmed elektromagnetiska störningar.

Kabelns ledare fästs in med Furutechs patenterade krökta kabelkämmor som tack vare sin form maximerar anläggningsytan och ger ett ökat grepp om ledarna. Kabelklämmorna är direkt kopplade till kontaktblecken i ren (α) koppar som är pläterade med rodium. I FI-48 serien har man använt en ny pläteringsteknik som ger ljudmässiga fördelar och förbättrad hållbarhet.

FI-48 är en IEC-kontakt där man har använt sig av den senaste tekniken för att få fram en så ren och störningsfri strömförsörjning som möjligt (Furutech Pure Transmission).

Kontakttyp IEC
Basmetall Ren koppar
Ytmetall Rodium
Kön Hona
Längd 78,5 mm
Diameter 40,5 mm
Belastbarhet 10 A / 250 V
Kabeldiameter 6 - 20 mm
Anslutning Skruv
Max kabelarea 5,5 mm²

Välkommen in på en kaffe

Hificonsult är en av landets största butiker för bättre hifi-utrustning

Jag förstår

Vi använder cookies för inloggning och kundkorg