Furutech FI-52 NCF (R) Expand

Furutech FI-52 NCF (R)

Furutech

Ny

4 700 kr

inkl.

När FI-50 serien lanserades 2009 så fick den ett varmt mottagande. Valen av material, den läckra designen och ljudets karaktär gjorde att många såg den som den ultimata strömkontakten. Genom att blanda in ett "aktivt" dämpningsmaterial i kontaktkroppen har Furutech med sin nya serie FI-50 NCF tagit det hela ett stort steg framåt.

Kontaktens kropp är uppbyggd av glasfiberarmerad nylon. Precis som de tidigare kontakterna i FI-50 serien så är kontaktkroppen dämpad med keramiska partiklar och pulveriserat kol i nanostorlek men här har man även lagt till ett "aktivt" dämpmaterial, NCF.

NCF-pulver eller Nano Crystal² Formula är ett kristallint material som har två "aktiva" egenskaper. Dels så genererar det negativa joner som elimenerar statiska laddningar och dels så konverterar det vämeenergi till långt infrarött ljus. Dessa egenskaper gör NCF till ett idialiskt material för elektrisk och mekanisk dämpning.

Höljet består av omagnetiskt rostfritt stål kombinerat med flera lager av silverpläterad kolfiber. Insidan är dämpad och isolerad med acetal copolymer. Detta förbättrar den tonala balansen och utvidgar frekvensgången. Furutech valde höljet av rostfritt/silverpläterad kolfiber efter ingående lyssningstester med personer från den japanska industrin och audiofiler.

Dragavlastningen i höljets bakstycke består av en stor metallbåge som greppar stora kablar. Med kontakten medföljer ett mellanlägg i metall och två i nylon, vilka gör att man får säkert grepp om små som stora kablar. Detta minskar mekanisk och elektriskt inducerad distorsion.

Furutech Floating Field Damper System ser till att alla icke spänningsförande metalldelar och skruvar är jordade och hindrar därmed elektromagnetiska störningar.

Kabelns ledare fästs in med Furutechs patenterade krökta kabelkämmor som tack vare sin form maximerar anläggningsytan och ger ett ökat grepp om ledarna. Kabelklämmorna är direkt kopplade till kontaktstiften i ren (α) koppar som är pläterade med rodium.

FI-52 NCF är helt enkelt en IEC-kontakt där man har använt sig av den senaste tekniken för att få fram en så ren och störningsfri strömförsörjning som möjligt (Furutech Pure Transmission).

Kontakttyp IEC
Basmetall Ren koppar
Ytmetall Rodium
Kön Hona
Längd 77,2 mm
Diameter 34,5 mm
Kabeldiameter 6 - 20 mm
Belastbarhet 16 A / 250 V
Max kabelarea 5,5 mm²
Anslutning Skruv

Välkommen in på en kaffe

Hificonsult är en av landets största butiker för bättre hifi-utrustning

Jag förstår

Vi använder cookies för inloggning och kundkorg