Vinnie Rossi the talented Expand

Vinnie Rossi the talented

Vinnie Rossi

Ny

Vinnie Rossi själv på Rocky Mountain Audio Feast med ett par QLN Prestige Three.

Mer detaljer

0 kr

inkl.

För några år sedan började det surras på nätet. En ny kometkarriär inom Hifi hade satt fart och vi vet ju hur sådant brukar vara. Mycket hype och lite mindre substans när det kommer till kritan. Mats Andersen på QLN kom i kontakt med honom via sin USA-distributör Well Pleased Audio med ägaren Mark Sossa i spetsen.

Snart spelades Vinnie Rossis integrerade underverk L2i tillsammans med QLN på varenda mässa och gjorde magi ihop. Såklart blev man intresserad...

Jag fick hit en L2i till butiken och prislappen på ca 200 000kr gjorde den ju inte till någon mängdprodukt direkt. Men jag har sålt många QLN Prestige Three på den kombinationen och de vana lyssnare som kommit och gjort jämförande lyssning med annan elektronik har alla nämnt något om "trolldom i lådan".

Den flytande och luftiga återgivningen hade det bästa från rörens värld och i princip inget av nackdelarna. Och det är väl själva grundidén. Och om man tänker efter, ingen liten idé att ta sig an...

L2i var ju också en märklig produkt då den hade effektrör i försteget, ett designkoncept jag aldrig råkat ut för. Men som den praktiker man är är det inte så noga exakt hur det är konstruerat, frågan är hur det låter och ja...med en högtalare som en QLN Prestige Three eller mindre så var Vinnie Rossin bäst i butiken. 100Watt räcker inte för de stora golvarna.

Nu har ju den lösningen kommit i och med Brama. Det blir en spännande resa!

Mark Sossa och Vinnie Rossi

Foto David W. Robinson, hämtat från Positive Feedback, issue 111

Och en video på youtube om samarbetet, med QLN på första parkett

Välkommen in på en kaffe

Hificonsult är en av landets största butiker för bättre hifi-utrustning

Jag förstår

Vi använder cookies för inloggning och kundkorg