Furutech FI-E50 (R) Expand

Furutech FI-E50 (R)

Furutech

Ny

3 600 kr

inkl.

När FI-50 serien kom var det många som lyfte på ögonbrynen och tyckte att den här gången hade Furutech lyckats med ett utseende som verkligen var något extra, men det är först när man tittar under lagren som man förstår vilket högteknologiskt mästerverk detta verkligen är.

Kontaktens kropp är uppbyggd av glasfiberarmerad nylon tillsammans med keramiska partiklar och pulveriserat kol i nanostorlek. Resultatet är en mycket väldämpad, mekaniskt och elektriskt icke resonant, kontaktkropp.

Höljet består av omagnetiskt rostfritt stål kombinerat med 6 lager av kolfiber. Insidan är dämpad och isolerad med acetal copolymer. Detta förbättrar den tonala balansen och utvidgar frekvensgången. Furutech valde höljet av rostfritt/kolfiber efter ingående lyssningstester med personer från den japanska industrin och audiofiler.

Dragavlastningen i höljets bakstycke består av en stor metallbåge som greppar stora kablar. Med kontakten medföljer ett mellanlägg i metall och två i nylon, vilka gör att man får säkert grepp om små som stora kablar. Detta minskar mekanisk och elektriskt inducerad distorsion.

Furutech Floating Field Damper System ser till att alla icke spänningsförande metalldelar och skruvar är jordade och hindrar därmed elektromagnetiska störningar.

Kabelns ledare fästs in med Furutechs patenterade krökta kabelkämmor som tackvare sin form maximerar anläggningsytan och ger ett ökat grepp om ledarna. Kabelklämmorna är direkt kopplade till kontaktstiften i ren (α) koppar som är pläterade med rodium.

FI-E50 är helt enkelt en stickpropp där man har använt sig av den senaste tekniken för att få fram en så ren och störningsfri strömförsörjning som möjligt (Furutech Pure Transmission).

De priser Furutech fått för denna kontaktserie (bl a Best of Innovation 2009 på CES) är ett tecken  på  att de lyckats väldigt bra med detta.

Kontakttyp Schuko
Basmetall Ren koppar
Ytmetall Rodium
Kön Hane
Längd 96 mm
Diameter 40,5 mm
Kabeldiameter 6 - 20 mm
Belastbarhet 16 A / 250 V
Max kabelarea 5,5 mm²
Anslutning Skruv

Välkommen in på en kaffe

Hificonsult är en av landets största butiker för bättre hifi-utrustning

Jag förstår

Vi använder cookies för inloggning och kundkorg